Roel wordt 3de tijdens de Masters & Teens Throwdown

25 januari 2020


Afgelopen weekend  stond de 76-jarige Roel Gaasbeek vol enthousiasme op de vloer van de Masters & Teens Throwdown in Amersfoort. Gaasbeek streed mee om de fitste man te worden in de leeftijdscategorie 65+. Hij was de oudste deelnemer van het evenement en ging met een medaille voor de 3de plaats naar huis.

Waarom CrossFit?

Bijna iedere dag is Gaasbeek te vinden bij Sportrijk Ommen. Naast hardlopen en personal training, lift hij met enige regelmaat zelf met gewichten in de lucht. Gaasbeek is begonnen met CrossFit door zijn zoon Martijn Gaasbeek, eigenaar Sportrijk en CrossFit Ommen. “Hij was zo enthousiast en toen kwam ik erachter dat het ook mijn ding is. Ik heb altijd zo algemeen mogelijk gesport. Atletiek was mijn sport en dan deed ik ook alle onderdelen van het tienkamp. Net als atletiek heeft CrossFit verschillende onderdelen en kun je in ieder onderdeel resultaten halen. Door alle onderdelen: kracht, uithoudingsvermogen (endurance) en gymnastics te trainen, blijf ik fit en kan ik meedoen aan wedstrijden als deze”, aldus Gaasbeek.

Wil jij net als Gaasbeek ook fit worden of blijven op leeftijd? Volg dan zijn advies op ‘blijf sporten ongeacht je leeftijd’!

Masters & Teens Throwdown

De Masters & Teens Throwdown is een tweedaags CrossFit-evenement. Het event begon vijf jaar geleden als een kleine wedstrijd met vooral Nederlandse CrossFitters. Inmiddels is het evenement uitgegroeid tot een internationale Throwdown voor tieners van 12 tot 17 jaar en masters vanaf 35 jaar. Tijdens de Throwdown moesten alle atleten drie workouts op zaterdag én drie op zondag uitvoeren. Aan het einde van het weekend werden de nummers 1, 2 en 3 uitgereikt. De WOD’s van deze editie waren:

20.1 Mephisto

For time T.C. 6 minutes
Buy in: 18 burpees over bar
6 rounds
6 Toes to the rings
6 Overhead squat

20.2 Karin

AMRAP – 10 minutes
3 rounds
50 Double unders
17 Cleans
8 Handstand push-up
Remaining time Ring muscle ups

20.3 Blame Ortiz

For time T.C. 7 minutes
18-12-9 (different weights)
Squat clean & jerk

20.4 Morning rush

AMRAP – 7 minutes
6/8/10 calories bike
10 Box step over
with weight vest

20.5 Crossmaxx to the max

AMRAP – 9 minutes
1-2-3-4-5-6-7 etc
Rope climb
Deadlift
Dumbell snatch

20.6 Last man standing

AMRAP – 5 minutes
1 Back squat every 3 seconds

Nieuwsgierig geworden naar CrossFit? Kom dan eens een proeflesje volgen. Je kan je gratis aanmelden!