Welke resultaten behaal je met CrossFit?

Door het beoefenen van bijna elke sport zul je merken dat je een fitter lijf krijgt. Of je conditie wordt beter, je wordt sterker, je verliest gewicht of je spieren worden beter zichtbaar. Maar merk je dat direct in je dagelijkse bezigheden? Als je tijdens fitness vooral statische oefeningen uitvoert zul je al snel grotere spierballen krijgen. Je merkt dan dat je armen sterker worden bij het uitvoeren van die ene oefening. Maar heb je daar ook voordeel aan bij het dragen van zware tassen of bij bijvoorbeeld klussen in huis?

Betere houding en meer energie

Bij de CrossFit lessen ligt de focus op het verbeteren van je dagelijkse activiteiten. We voeren oefeningen uit die elke dag terugkomen, juist als je niet aan het sporten bent. Denk hierbij aan bukken en tillen. Er zijn een aantal basisoefeningen waar we veel mee variëren. Omdat we daarbij ook werken aan reactievermogen en snelheid, beweeg je binnen zeer korte tijd al soepeler en energieker door het leven.

Niet alleen zul je merken dat je energieker, soepeler en sterker wordt. Ook zal je houding verbeteren. In de lessen ligt de focus op techniek. Het allerbelangrijkste is dat de oefeningen in een goede houding worden uitgevoerd. Snelheid komt op de tweede plek. Tijdens de les worden jouw houding en techniek daarom continu bewaakt door de instructeur.

De hele dag gemak

Al na zeer korte tijd merk je resultaat. Zo zullen die zware boodschappentassen ineens minder zwaar wegen en dat sprintje naar de trein trek je straks met gemak. Ook met andere dagelijkse bezigheden zoals traplopen, spelen met je kinderen, stofzuigen, fietsen en andere activiteiten die je elke dag doet merk je al snel verschil. Misschien sta je er nooit bij stil hoeveel moeite die dingen je eigenlijk kosten. Dat ga je pas merken als die bezigheden ineens makkelijker worden.

Wil jij ook direct soepeler, sterker en energieker worden? Schrijf je dan in voor een proefweek CrossFit en sport een hele week gratis mee.